diumenge, 2 d’octubre del 2011

Comprovam l'efecte desinfectant de l'aigua oxigenada








Enllaçat amb el tema "La salut i la prevenció", aquesta setmana hem fet un experiment: hem posat unes gotetes d'aigua oxigenada damunt diferents tipus de materials comestibles i hem observat la reacció.

Amb el formatge, la poma i el iogurt no hi ha hagut cap tipus de reacció, amb la patata un poc, i amb la carn picada s'ha produït una reacció destacable.

Hem après que la reacció que fa la carn picada quan entra en contacte amb l'aigua oxigenada es deu a les restes de sang. La sang conté una substància que transforma l'aigua oxigenada en aigua i oxigen; aquest darrer es desprèn en forma de bombolletes. Com que l'oxigen és tòxic per a alguns tipus de bacteris, es fa servir l'aigua oxigenada per a desinfectar les ferides.

1 comentari:

  1. NO M'HO PUC CREURE!!!!!JA FEIS UNA FEINADA!!
    Estic molt contenta que ja tingueu el bloc actualitzat, així us podré seguir! Aviat noltros ( els de 3r cicle de tramuntana) ja en tindrem un, així que ja us informaré i de tant en tant ens anirem visitant! M'ha agradat molt veure tot el que ja heu fet! Esn nota que amb un estiu ja heu tornat grans! ;)
    Segur que amb aquest super mestre que teniu vos ho passareu BOMBA!

    UNA ABRAÇADA A TOTS/ES!

    MARIA DEL MAR.

    pd: per cert... Josep i Nadia delegats?? WWOOWWW l'escola està salvada!!! I que en Josep reivindiqui rebre "tilorilos nous" per a tots! ;)jijijiij

    ResponElimina